Ervaringen van onze modellen

https://idmodelscouting.com/uploads/images/testimonials/medium_portrait3.jpg

Estella Brons

Begin 2013 heb ik per e-mail wat foto’s gestuurd naar iD Model Scouting, omdat ik nieuwsgierig was of ik model zou kunnen worden. Ik kreeg dezelfde dag al een mailtje van Penny terug. Ze was heel enthousiast na het zien van mijn foto’s en wilde mij graag ontmoeten. Die week ben ik samen met een vriendin langsgegaan bij Penny. Ze heeft tijdens deze eerste ontmoeting wat foto’s van mij gemaakt en mijn maten opgemeten. Vervolgens hebben we lang gepraat over wat modellenwerk precies inhoudt en wat zij voor mij zou kunnen betekenen. Toen ik thuis kwam en vertelde dat ik misschien wel model zou kunnen worden, waren mijn ouders niet gelijk heel enthousiast. Toch ging mijn moeder gelukkig mee voor een tweede gesprek en al snel begreep ook zij dat dit een unieke kans voor mij was. In de weken die volgende deed ik een aantal testshoots en bracht Penny mij de basiskennis over modellenwerk bij. Nog geen maand later had ik een contract bij Ulla Models en een wereldwijd contract bij Next Models op zak en vertrok ik samen met Penny naar London. Ik vond het heel spannend want ik ging niet alleen voor het eerste langer dat 2 weken zonder mijn ouders weg, ook was het de eerste keer dat ik vloog! 

Uiteindelijk ben ik 5 weken in Londen gebleven om klanten te ontmoeten en om een boek op te bouwen. Ik heb daar zelfs een shoot  met Cara Delevingne gedaan! Daarna kon ik even naar huis om al deze ervaringen een plekje te geven en natuurlijk had ik mijn familie gemist! Na London volgde mijn eerste Fashionweek. Ik begon in Parijs met een exclusieve show voor Balenciaga, gevolgd door shows voor Martin Margiela, Christian Dior, Chloe, Acne, Valentino en nog een aantal andere. Het was heel heftig allemaal. De castings, fittings, calltimes van 04.00 uur, meerdere shows op 1 dag, het ging maar door. Maar ik vond het een super ervaring en doordat het zo goed was gegaan kon ik niet wachten op het volgende seizoen! Tussendoor boekte ik een tripje naar Shanghai voor een show van Valentino. Ik werd als een echte wereldster businessclass ingevlogen en mocht 3 dagen verblijven in een prachtig vijf sterren hotel. Het eerste wat ik tegen mezelf zei toen ik de suite binnenkwam “ is dit een grap”? Het sloeg nergens op zo luxe was het en wat had ik een uitzicht! Na de show was er een leuke afterparty , sta ik daar word ik ineens gebeld dat ik last minute geboekt was voor de Vogue China en over 4 uur opgehaald zou worden. Dat was natuurlijk even stressen, maar uiteindelijk was ik op tijd en ging de shoot heel goed. Het was zo leuk om voor het eerst een ander werelddeel te zien. Als ik op straat liep werden er foto’s van me gemaakt, ik voelde me net een aapje maar dan wel een coole! We zijn nu 4 jaar verder en modellenwerk heeft mijn rustige leventje echt op z’n kop gezet en het totaal veranderd. Als ik nu ergens in een wereldstad rondloop of op een feestje sta met bekende mensen denk ik soms echt “kijk mij nou dit is toch niet normaal”. Ik besef hoe bijzonder het is wat ik allemaal mee maak in zo’n korte tijd. Wel even wat anders dan elke week hetzelfde riedeltje, al mis ik dat soms ook wel eens. Vaak krijg ik pas de avond van te voren te horen wat ik de volgende dag moet doen, waardoor je moeilijk dingen kunt inplannen. Maar ik ben er inmiddels wel aan gewend geraakt en geniet met volle teugen van alles. Ik ben echt heel blij dat ik destijds mijn foto's naar Penny heb opgestuurd. Penny heeft een lief en eerlijk karakter en genoeg ervaring om mij altijd bij te staan als dat nodig is. Ze staat dag en nacht voor je klaar en blijft altijd betrokken bij je carrière. Als ik even in Nederland ben lunchen we gezellig en toen ik geboekt werd voor Balenciaga is ze gelijk naar Parijs gekomen om naar mij te kijken. Ik vind haar gewoon een topper!

 

https://idmodelscouting.com/uploads/images/testimonials/SharonTimmer_WEB_015.jpg

Sharon Timmer

Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat ik werd gescout door Penny. Ik had mijzelf ingeschreven voor een modellenwedstrijd waar ik mij kon presenteren aan de beste scouts en modellenbureaus ter wereld. Penny zat in de jury en was gelijk heel enthousiast over mij. Ze kwam na de wedstrijd naar mij toe en we hebben elkaar toen even kort gesproken. Diezelfde week nog kreeg ik een email van haar met een uitnodiging om langs te komen voor een kennismakingsgesprek. Ze gaf mij bij aankomst een warm welkom en vertelde mij van alles over de modellenindustrie, aangezien ik zelf nog helemaal van niks wist. Met een goed gevoel ging ik naar huis om aan de slag te gaan met alle tips die ze mij had gegeven. In mijn schoolvakantie zijn we samen naar Parijs gegaan om daar een aantal bureaus te bezoeken en maakte ik kennis met het team van Ulla Models, mijn moederbureau in Nederland. Ondertussen was Penny in Nederland ook druk aan de slag gegaan om mij bij bureaus in andere steden te plaatsen en een jaar na onze eerste ontmoeting ronde ik mijn opleiding af en kon ik gaan beginnen om fulltime als model te gaan werken en reizen. 

Ondertussen heb ik als model de hele wereld al over gereisd zoals naar New York, Sydney, Singapore, Londen, Parijs, Milaan, Barcelona, Madrid en Zweden en nog heel veel andere mooie plekjes op deze aardbol:-) Ik heb prachtige shows gelopen voor oa  Alexander MC Queen in Parijs en heb ik al vele campagnes en magazines op mijn naam staan. Zonder Penny had ik dit vast en zeker niet waar kunnen maken op deze manier. Ze steunt mij in alles en zo hebben wij vaak contact over hoe alles gaat. Penny is een liefdevolle, warme vrouw. Ze is oprecht en eerlijk en dat is wat ik nodig heb. En wat ik echt fijn aan haar vind is dat ze ook echt belang heeft in mijn privé leven en wij ook echt alles bespreken. Zij heeft van mij 'een normaal meisje van het platteland' een model gemaakt, die met twee benen op de grond staat en alleen de wereld over kan reizen. Wij vertrouwen elkaar en proberen samen het meeste uit mijn carrière te halen!

 

 

https://idmodelscouting.com/uploads/images/testimonials/milou g.jpg

Milou Groenewoud

Toen Penny mij drie jaar geleden aansprak, leek mij dit een uitgelezen kans om eens te kijken of ik misschien geschikt was om model te worden. Dit idee spookte namelijk al een tijdje door mijn hoofd na het behalen van mijn bachelor. Penny gaf de volgende dag al aan dat ze met mij aan de slag wilde, en zo planden we enkele weken daarna een nieuwe ontmoeting in. Met mijn moeder in de arm stapten ik in de trein . Na dit gesprek kregen wij al snel vertrouwen in de aanpak van Penny, ze had ze meteen een duidelijk beeld voor ogen. Niet alleen wat er nog moest gebeuren om mij 'ready' te maken, maar ook hoe zij mij wilde presenteren aan buitenlandse agencies. Hier was zij altijd eerlijk en open over, zodat ik precies wist waar ik aan toe was. Vooral in het begin van mijn modellencarrière wist ik van de hele business vrij weinig af, maar Penny heeft ervoor gezorgd dat ik alle kansen met twee handen kon maar vooral ook durfde aan te pakken. 

 

Sinds die dag was mijn leven als student snel veranderd en zat ik zo in de rollercoaster van de fashionwereld. De eerste drie maanden heb ik in Parijs gewoond om mijn boek op te bouwen, daarna ben ik heel Europa doorgevlogen. Vorig jaar heb ik 2 maanden in Sydney gewoond wat voor mij echt een droom was. Voor nu heb ik ontelbare mooie herinneringen van shoots waarvan ik eerder niet had durven en kunnen dromen. Een  van de vele voorbeelden die ik kan noemen: shooten met kamelen, paarden en een enorme arend in de woestijn van Abu Dhabi. Je komt op magische plekjes waarvan je weet dat je die anders nooit gezien zou hebben. Omdat je nooit weet waar je morgen bent, is het voor mij soms lastig om afspraken zwart op wit te zetten. Gelukkig heb ik begripvolle vrienden die hier mee om kunnen gaan, en geniet ik des te meer als ik er wel ben. Deze flexibiliteit leert je juist om van elk moment te genieten! Als ik met vragen of onzekerheden zit, kan ik dit altijd terugkoppelen aan Penny en weet ik dat zij er alles aan doet om mij, maar ook de rest van de meiden een hart onder de riem steekt als dit nodig is!